In de volle lustrumweken vieren we onze verjaardag met allerlei spectaculaire activiteiten! Hieronder is een overzicht te vinden van alle activiteiten die georganiseerd zullen worden inclusief tijden, locaties en prijzen. Onderaan de pagina zijn de aanmeldmogelijkheden te vinden.

Enkele grote activiteiten hebben eigen pagina:

19 februari: Convivium

We trappen onze lustrumperiode af met een heus Romeins Convivium. Deze avond zal in het teken staan van gemoedelijke acts en opvoeringen, met tussendoor voldoende ruimte voor een drankje. Grijp deze gelegenheid dus om goed in de festiviteitensfeer te komen!

Het Convivium zal op maandag 19 februari om 19:30 uur (inloop 19:15 uur) van start gaan in wijkplaats de Wijkfabriek (Koninginnelaan 1, 6542 ZH, Nijmegen). De toegangsprijs zal €3,- per persoon bedragen.

Acts voor het Open Podium aanmelden kan door te mailen naar abactis.sodalicium@ru.nl.

21 februari: Workshop Romeins koken

Iedereen die zich interesseert in de klassieken heeft er wel over nagedacht: wat aten die Romeinen? Hoe smaakte echte garum? Wat at de elite in de keizertijd? Bij onze workshop Romeins koken worden al deze vragen (en meer) beantwoord! Neem je zintuigen mee op een reis naar het verleden, en eet als een echte Romeinse nobilis.

De workshop wordt verzorgd door cateraar Medieval Catering. Zij bieden deze workshop aan voor €20,- per persoon. Voor dit bedrag geven zij een informatieve lezing, en begeleiden ze ons vervolgens in het koken van ons eigen Romeinse diner. Ook krijgt iedere deelnemer een bundeltje met Romeinse recepten.

Op woensdag 21 februari bent u van harte welkom in wijkcentrum ‘t Hert (Thijmstraat 40, 6531 CS, Nijmegen). De workshop vangt aan om 16:00 uur, en zal inclusief het diner tot 20:00 uur duren.

NB aangezien er volgens traditioneel Romeins recept gekookt zal worden, zal er in bijna ieder gerecht vissaus zitten. Het is nog onzeker welke gerechten er gekookt zullen worden, maar de kans is aanwezig dat er geen vegetarische gerechten zullen zijn vanwege de vissaus.

22 februari: Quiz Fhefhaked Eisei Suodalicium

95 jaar is een lange tijd, maar wie weet er nu het meeste van wat er gedurende het bestaan van het Soda is gebeurd? Daar gaan we achter komen bij dé quiz over de Sodale geschiedenis: de Quiz Fhefhaked Eisei Suodalicium! Aan de hand van de almanak, de digitale en fysieke archieven van de vereniging en nog veel meer reizen we in teams door de tijd.

De quiz zal op donderdag 22 februari plaatsvinden bij ons stamcafé Eetcafé Goed Volk (Burghardt van Den Berghstraat 144, 6512 DR, Nijmegen). Wij zullen om 20:00 uur van start gaan.

24 februari: Symposium & Reünie

Op zaterdag 24 februari zal het gebruikelijke lustrumsymposium plaatsvinden met aansluitend het reüniediner. Vanuit het hele land komen er sprekers om ons symposium te verrijken met interessante lezingen in het thema ‘Spiegels’. Het reüniediner is dé gelegenheid om de verbinding te zoeken of terug te vinden met mede-Sodales. Meer informatie over dit dagvullende programma en tickets zijn te vinden op de volgende pagina.

26 februari: Diesdiner en -borrel

Op maandag 26 februari bestaat onze vereniging precies 95 jaar. Dit memorabele moment willen wij natuurlijk maar al te graag samen vieren. Daarom organiseert het Soda een diesdiner, gevolgd door een borrel. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de volgende pagina.

27 februari: Lustrumlezing

Om wat stoom af te blazen na de grote festiviteiten van de afgelopen dagen, zoeken we wat ontspanning op tijdens de Lustrumlezing. Tijdens deze gezellige activiteit praten Sodales over hun eigen studententijd, zowel op het gebied van de opleiding als van het Soda. De perfecte activiteit dus om te genieten van mooie verhalen en anekdotes over het vroegere Soda, zodat iedereen weer vol energie de rest van de feestelijkheden tegemoet kan!

De Lustrumlezing wordt georganiseerd in de kelder van Boekhandel Roelants (Tweede Walstraat 7, 6511 PJ, Nijmegen) op dinsdag 27 februari. U bent van harte welkom om vanaf 19:00 uur aan te sluiten.

29 februari: Lustrumgala

Op donderdag 29 februari het Lustrumgala plaatsvinden. Het belooft een mooie avond te worden met veel muziek en gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de volgende pagina.

1 maart: Brakke Brunch

Om gezamenlijk de lustrumperiode af te sluiten, komen we op vrijdag 1 maart nog één keer samen voor de Brakke Brunch. Kom rustig bij van het Lustrumgala de avond ervoor onder het genot van een lekker broodje en een kopje thee.

De Brakke Brunch wordt georganiseerd bij Foodcafé de Witwasserij (Hertogstraat 5, 6511 RV, Nijmegen). De kosten zullen €12,- bedragen. Deze activiteit is vrijblijvend, dus er zal geen aanmelding van tevoren mogelijk zijn.

We kijken ernaar uit om u te zien bij deze activiteiten! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Met vragen kunt u terecht bij abactis.sodalicium@ru.nl.


Symposium & Reünie

24 februari

Diesdiner & -borrel

26 februari

Lustrumgala

29 februari