Sinds een aantal jaren verzorgt het Sodalicium scholenprojecten: dagvullende programma’s met een klassiek thema, zonder de routine van het doorsneecurriculum. Momenteel verzorgt het Soda zes verschillende projecten, in verschillende soorten en maten en voor verschillende jaarlagen.

Wat bieden wij?

Wij bieden vak- en maatwerk. Wij bereiden de begeleidende studenten zo goed als we kunnen voor op het project op uw school. We bieden een compleet verzorgd (dag)programma, in overleg afgestemd op uw wensen waar mogelijk. De studenten bieden begeleiding, ondersteuning en vakkennis en zorgen voor een goede sfeer. De meeste studenten van onze opleiding zullen later in het onderwijs stappen en zijn vaak alleen al om die reden enthousiast om mee te werken aan de verzorging van een project.

Wat vragen wij?

Uw school voorziet in een locatie. Afhankelijk van de grootte van de groep is dit een bepaald aantal lokalen. Voor grote groepen kan bij wijze van algemene inleiding een aula of gymzaal fijn zijn. Bij de meeste projecten is een beamerinstallatie met geluid nodig. Tevens vragen wij u om het lesmateriaal op voorhand te kopiëren.

Aangezien onze studenten de projecten op geheel vrijwillige basis en zonder financiële tegemoetkoming begeleiden, stellen wij het op erg prijs wanneer er door de school een lunch verzorgd kan worden.

Waaruit bestaan de kosten?

De kosten van een scholenproject bestaan uit het standaard projecttarief (raadpleeg hiervoor de projectpagina’s) en, indien van toepassing, een reiskostenvergoeding.

Interesse in een project?
Als u interesse heeft in een project, wilt vragen naar specifieke mogelijkheden of een offerte aan wil vragen, stuurt u dan vooral een mailtje naar quaestor.sodalicium@ru.nl of gebruik dit formulier. Onze coördinator scholenprojecten, Willem Schipper, neemt zo snel mogelijk contact met u op. Het is ook mogelijk per email een telefonische afspraak te plannen.

Onze projecten:

Antigoneproject Archeologieproject Caesar- en Alexanderproject*
Examenproject Oedipusproject

Medeaproject

*Het is op het moment niet mogelijk om dit project aan te vragen.