Moira’s Revue (2022)

Theatergroep Moira speelde Moira’s Revue
Het beste van toen en nu

Donderdag 14 juli 11:00
in theaterzaal “C”

Toen de gezondheidscrisis rondom CoViD-19 voor een tweede maal roet in het eten dreigde te gooien voor het theaterseizoen, ging Theatergroep Moira op zoek naar manieren om er toch zo veel mogelijk van te maken. Dat betekende (helaas) geen volledige productie met uitgebreide kostuums, grime en decor, maar een kleinschalige productie, gratis opgevoerd voor een publiek van alleen Sodales, bestaande uit een aantal van de leukste scènes uit de Moirageschiedenis, aangevuld met eigen sketches en een aantal nieuw geschreven scènes. Dit werd Moira’s Revue.

Scènes uit Antigone (2010), Kapitaal (2013), Antonius en Cleopatra (2014) en Ambrosia (2020) passeerden de Revue, als ook een scène uit de verloren productie FURIE (2021).
Daarnaast schitterde de cast in een hervertelling van het verhaal van Narcissus (op de muziek van Ievan Polkka), een catalogus van gestorvenen uit de Trojaanse Oorlog getiteld Dan ga je Dood (op de muziek van Dumb Ways to Die), parodieën op bekende reclames en op het programma Astro TV (geworden Apollo TV), als ook een vertelling van Sappho’s liefdesdrama, gebaseerd op verschillende gedichten van en over Sappho.

Om de mix af te maken speelde de cast passages uit Euripides’ Alcestis en Seneca’s Agamemnon en zongen zij een eigen compositie van Nummus Rex uit de Carmina Burana in het Latijn c.q. Grieks.

Dit alles was ingebed in twee raamvertellingen, één gebaseerd op de Lysistrata van Aristophanes en één gebaseerd op de Divina Commedia van Dante Alighieri.
Moira’s Revue, een groepsproject onder leiding van Thomas Pijnaker, was werkelijk ‘het beste van toen en nu’ op een moment dat theaterliefhebbers schreeuwden om iets om van te genieten.