Ouwe Lul! (2024)

Theatergroep Moira speelt Ouwe Lul!Vrijdag 24 mei 19:00
Zaterdag 25 mei 14:30
in theaterzaal “C”

Ouwe Lul! is een bewerking van de Δύσκολος van Menander. Het is het verhaal van Sostratos, die op een festival ter ere van de god Pan verliefd wordt op de boerendochter Myrrhini. Hun zoektocht naar liefde en vrijheid wordt gehinderd door de geschiedenis, het noodlot en, bovenal, door de oude boer Knemon. Sostratos wordt bijgestaan door de god Pan zelf, door vrienden en familie en door hun goedbedoelde adviezen, maar of die adviezen altijd evenveel helpen…
Menanders verhaal is een tijdloos model voor een romantische komedie. Theatergroep Moira kon het zich daarom veroorloven in deze bewerking redelijk dicht, meer dan in recente jaren, bij de beschrijvingen van de gebeurtenissen uit het Grieks te blijven. Desalniettemin is er een flinke dosis eigen en eigentijdse humor in de productie gegoten om het verhaal nóg toegankelijker te maken voor het publiek van vandaag. Hilariteit is gegarandeerd!
Script en regie zijn dit seizoen verzorgd door Thomas Pijnaker, veteraan acteur bij Theatergroep Moira en eerder al regisseur van Moira’s Revue (2022).

De voorstellingen van Ouwe Lul! beloven een hilarische ervaring te worden die u als theaterliefhebber niet wilt missen! Nu hoeft dat ook niet, want kaarten à €7,50 (€5,00 voor leden van het Sodalicium) zijn nu beschikbaar via deze link ! U komt toch ook?