Het Sodalicium Classicum Noviomagense (Latijn voor: Klassiek Nijmeegs Broederschap) is de studievereniging van de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. De naam van de vereniging wordt dikwijls afgekort tot ‘Soda’ of ‘Sodalicium’. De vereniging is opgericht om het studentenleven van de studenten Grieks en Latijn te bevorderen.

De vereniging probeert een grote verscheidenheid aan activiteiten te organiseren: lezingen, borrels, gala’s, boekenmarkten, sportactiviteiten, feesten, symposia en nog veel meer. Verschillende activiteiten hebben een klassiek tintje, maar natuurlijk is er ook ruimte voor andere activiteiten, al dan niet in samenwerking met andere verenigingen. Daarnaast gaat de vereniging elk jaar op reis om met de leden een nieuw stukje Oudheid in Europa te ontdekken. De afgelopen jaren zijn we naar Zuid-Spanje, Boedapest en Milaan geweest. Een onderdeel van de vereniging is ook de theatergroep Moira. Zij organiseert elk jaar een nieuwe toneelstuk met een klassiek tintje, dat in het voorjaar twee keer wordt opgevoerd. De afgelopen jaren zijn o.a. Trojaanse Vrouwen, Vrouwen aan de macht! en Phaedra opgevoerd. Tot slot geeft de vereniging vermaak door twee maal per jaar een blad uit te geven, genaamd de Ob Sodam Iter, om (al dan niet klassieke) bijdragen van docenten en studenten onder de leden te verspreiden en de leden de ruimte te geven om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Ben je benieuwd naar onze verenigingsgeschiedenis? Klik dan hier.

Voor onze huidige bestuurders en onze (recente) geschiedenis aan bestuurders: klik hier.

Wil je weten wat onze actieve leden doen of heb je zelf interesse om een actieve bijdrage te leveren aan de vereniging? Klik dan hier voor de pagina over onze commissies.

Wist je dat onze vereniging al sinds heel vroeg een lijfspreuk en verenigingslied heeft?