De leden van de publicatiecommissie zijn verantwoordelijk voor twee zaken: het orgaan van de vereniging, het studieblad Ob Sodam Iter (OSI) en de culturelenieuwsbrief, Qui Quae Quod (QQQ).

De OSI komt tweemaal per jaar uit en wordt gevuld met artikelen die voor een door de studenten worden geschreven. Ook docenten werken  hier aan mee. De stukken kunnen gaan over activiteiten of gebeurtenissen binnen het Soda, maar kunnen hier ook los van staan. Zo kun je bijvoorbeeld een verhaal schrijven, al dan niet klassiek georiënteerd, of een recensie over het een of ander. Je hoeft niet in de PubCo te zitten  om te schrijven voor de OSI – we hebben graag kopij van buitenaf! De commissieleden doen dan ook meer dan alleen stukjes schrijven. Ze redigeren alle stukken, brainstormen met elkaar om de OSI nog leuker te maken en sporen anderen aan te schrijven.

De QQQ komt viermaal per jaar uit en bevat informatie over nieuw uitgekomen boeken en films, nieuwe toneelvoorstellingen en  tentoonstellingen en nog veel meer – allemaal klassiek georiënteerd. Én natuurlijk worden de aankomende Soda-activiteiten hierin  aangekondigd! De commissieleden verzamelen informatie en bieden die op een aantrekkelijke manier aan. Zitting nemen in de PubCo is een leuke manier om ervaring op te doen met de organisatie rondom een blad en biedt een extra stimulans om te blijven schrijven.

De PubCo van het commissiejaar 2019-2020 bestaat uit:

Daphne de Been
Saar Boter
Elianne van Elderen
Leanne Klauwer
Jip Kok
Merit Koudijs
Frans Nickel
Toby van Sonsbeek
Kevin Stegeman

V.l.n.r.: Elianne van Elderen, Saar Boter, Kevin Stegeman, Daphne van Been, Merit Koudijs, Leanne Klauwer, Jip Kok, Frans Nickel en Toby van Sonsbeek