De leden van de Publicatiecommissie zijn verantwoordelijk voor twee zaken: het orgaan van de vereniging, het studieblad Ob Sodam Iter (OSI) en het culturele deel van de nieuwsbrief, de Qui Quae Quod (QQQ).

De OSI komt tweemaal per jaar uit en wordt gevuld met artikelen die voor een door de studenten en docenten worden geschreven. De stukken kunnen gaan over activiteiten of gebeurtenissen binnen het Soda, maar kunnen hier ook los van staan. Zo kun je bijvoorbeeld een verhaal schrijven, al dan niet klassiek georiënteerd, of een recensie over het een of ander. Je hoeft niet in de PubCo te zitten  om te schrijven voor de OSI – we hebben graag kopij van andere Sodales! De commissieleden doen dan ook meer dan alleen stukjes schrijven. Ze reviseren alle stukken, brainstormen met elkaar om de OSI nog leuker te maken en sporen anderen aan te schrijven.

De QQQ komt iedere twee weken uit en kondigt de aankomende Soda-activiteiten aan en meldt nieuwe mededelingen van het bestuur. Daarnaast worden nieuwe uitgekomen boeken en films, nieuwe toneelvoorstellingen en tentoonstellingen aangekondigd en nog veel meer – allemaal klassiek georiënteerd. De commissieleden verzamelen informatie en bieden die op een aantrekkelijke manier aan. Zitting nemen in de PubCo is een leuke manier om ervaring op te doen met de organisatie rondom een blad en biedt een extra stimulans om te blijven schrijven.

De PubCo van het commissiejaar 2024-2025 bestaat uit:

Luke Henskens
Geerten den Hertog (vice-praeses, ondersteunend bestuurslid)
Javan Kassenaar (abactis, commissievoorzitter)
Mandy Luijkx (Hoofd Vormgeving)
Teun Pons
Toby van Sonsbeek
Ewout van der Steen