De Toneelcommissie van het Sodalicium is verantwoordelijk voor verschillende aan toneel gerelateerde zaken.

Ten eerste bieden de commissieleden ondersteuning achter de schermen bij het toneelstuk dat (minimaal) één keer per jaar door verwante toneelgroep Moira tot stand wordt gebracht. Denk hierbij aan het regelen van PR, kleding, decor, locatie, etc. Ervaring leert dat veel ToCo-leden interesse hebben in acteren en vaak naast hun werkzaamheden in de commissie ook regisseur of acteur zijn voor het stuk van Moira. Dit is echter geen verplichting! Het kan juist heel verhelderend zijn een aantal commissieleden te hebben die verder niet met het stuk verbonden zijn. Andersom hoef je geen lid van de ToCo te worden als je in het stuk speelt.

Ten tweede organiseert de ToCo regelmatig een improvisatieavond. Deze avonden zijn bedoeld om op een ludieke manier met acteren bezig te zijn. Je kruipt uit je schulp, brengt jezelf in de meest belachelijke situaties en leert spreken voor publiek. De improvisatieavond is zowel voor ervaren acteurs als voor beginners interessant. Het zijn altijd hele leuke en gezellige avonden en het is zeker de moeite waard een keer te komen kijken!

Als laatste zijn de commissieleden nauw verbonden bij de toneelprojecten. Deze worden echter officieel georganiseerd door de Commissie Externe Betrekkingen, maar de ervaring leert wel dat veel ToCo-leden regelmatig met deze projecten meegaan.

De ToCo voor het commissiejaar 2023-2024 bestaat uit:

Ivo Bril (vice-praeses, commissievoorzitter)
Annemijn Goedhart
Maureen de Haan
Roos Kessels
Jip Kok
Bas Meijer (praeses, ondersteunend bestuurslid)
Noa Mestrom
Thomas Pijnaker
Emma van Steen
Bettie Trapman