Leden van de Websitecommissie houden zich bezig met alles wat aan de voorkant en de achterkant van de website verschijnt. De commissie zorgt ervoor dat regelmatig columns of video’s gepubliceerd worden, waaronder de Calamus Perambulans, Archimagiri Sodales en de De nominum natura. Het zijn niet alleen de leden van de commissie die de inhoud van deze publicaties verzorgen, ook andere leden en docenten wordt met enige regelmaat gevraagd of zij een stukje willen schrijven. Daarnaast draagt WebCo Tech, bestaande uit enkele leden van de commissie, de verantwoordelijkheid voor het technische gedeelte van de website. 

De website heeft de volgende rubrieken:

Calamus Perambulans: Dit is de oudste rubriek op de site! Deze is gelijk heel bijzonder omdat, zoals de naam Wandelende Pen suggereert, hij doorgegeven wordt van Sodalis tot Sodalis! Om de Calamus te mogen schrijven moet je dus genomineerd zijn door de schrijver van de vorige. De invulling van deze rubriek is volledig vrij, het mag gaan over je bezoek aan een leuk pretpark, dingen in het nieuws, je hobby… Het doel is om je mede-Sodales wat beter te leren kennen! Ben jij de gelukkige die deze keer de Calamus in de hand neemt? Schrijf dan zo’n 500 á 600 woorden over jouw onderwerp naar keuze en denk alvast na over welke Sodalis na jou mag shinen op de site!

Nunc est Dicendum: Historisch gezien is dit een rubriek om een passage Latijn of Grieks te behandelen. Het maakt niet uit of het iets is dat thuishoort in een Lampas of Hermeneus of juist in een boekje vol fun facts. Daarnaast is de Nunc est Dicendum dé rubriek om jouw literaire vertaling te delen, met of zonder commentaar. Heb jij wat leuks te vertellen over iets dat jij hebt gelezen of heb jij een stukje zo prachtig vertaald dat je het met de rest van het Soda wil delen?

Archimagiri Sodales: Eén van de dingen die veel studenten moeilijk vinden wanneer ze voor het eerst op kamers gaan is dat je opeens (alleen voor jezelf) moet gaan koken. Sta jij vaak inspiratieloos in de winkel? Een filmpje waarin de ingrediënten, het kookproces (zodat je eindelijk weet hoe je een paprika nou moet snijden) én het heerlijke eindresultaat staan zou dan natuurlijk perfect zijn. Laat de Archimagiri Sodales nou precies dit zijn. De recepten zijn gemaakt door studenten, voor studenten! Denk jij juist, ik heb hét perfecte recept dat ik graag wil delen met andere Sodales, schroom dan niet om je kookproces te filmen. Telefoonkwaliteit werkt prima, vergeet niet in landschapmodus te filmen (draai je telefoon dus een kwartslag). Dit is de perfecte rubriek om samen met je liefste mede-Sodalis te filmen, samen eten is immers ook veel leuker!

De nominum natura: Weet je nog dat je bij biologie vroeger die moeilijke namen van planten en dieren moest leren? Die namen zijn vaak afkomstig uit het Grieks of Latijn! In deze relatief nieuwe rubriek wordt elke twee weken een wetenschappelijke naam van de flora of fauna uitgelegd. Voel jij je verbonden met een specifieke planten- of diersoort? Lijkt het je leuk meer te leren over de achtergrond van de desbetreffende flora of fauna? Dan is dit de perfecte rubriek voor jou!

Domus Meae: Als laatste en nieuwste rubriek hebben we de Domus Meae. Hier laten Sodales hun kamer(zoektocht) zien, misschien krijg je nog wat tips en tricks mee die jou helpen bij jouw zoektocht! Of misschien ben je gewoon heel nieuwsgierig hoe je mede-Sodales wonen ;). Naast een leuk verhaal staan er ook nog foto’s bij van de kamers! Wil jij graag vertellen over je SSHN-struggles of de bijzondere locatie waar jij woont of hebt gewoond? Vergeet geen foto(‘s) mee te sturen.

Voor alle rubrieken geldt: Laat aan een WebCo-lid weten als je iets wil schrijven of stuur je geschreven stuk op naar webcosoda@gmail.com. Voor alle stukken geldt een limiet van 500 á 600 woorden.

De websitecommissie van het commissiejaar 2023-2024 bestaat uit:

Thijs van den Berg
Daan Debets (commissievoorzitter)
Ruben de Gruiter
Javan Kassenaar
Bram Liebe
Mandy Luijkx (abactis)
Willem Schipper (quaestor)
Cassia van den Winkel